В периода 10-12 март  Община Пловдив участва в Международното туристическо

...
В периода 10-12 март  Община Пловдив участва в Международното туристическо
Коментари Харесай

Пловдив се представя на туристически борси в Москва

В интервала 10-12 март  Община Пловдив взе участие в Международното туристическо ревю за експерти „ Интурмаркет “, което се организира за 13-а поредна година в Москва. България се показа на интернационалната борса с народен щанд на повърхност от 100 кв метра. Заедно с Пловдив, съизложители от българска страна на щанда на  Министерство на туризма на Република България бяха курортен комплекс „ Дюни “ и община Самоков. Основен фокус в представянето на страната бяха опциите за морски, културно-исторически, бланео, СПА и уелнес туризъм.  Българският щанд бе открит от Министъра на туризма Николина Ангелкова.

В рамките на ревюто, представителите на община Пловдив организираха голям брой срещи с туроператори и туристически сътрудници от двете покои, в които беше ситуирана изложбата - за задгранични участници и за представители на съветските райони, както и с Михаил Малцев – изпълнителен шеф на Уралската Асоциация по туризъм и с посланика на България в Москва - Н.Пр. господин Бойко Коцев.

Голям интерес към Пловдив демонстрираха експерти от туристическия отрасъл от страните Китай, Турция, Гърция, Египет и Судан. Тази година, дружно с България на „ Интурмаркет “ участваха над 1 400 изложители от над 130 страни и всички съветски райони и национални туристически представителства. Посетителите, по данни на уредниците, са били над 74 хиляди.

Русия е пети пазар за входящ туризъм за България през 2017 година с близо 558 хиляди туристи, по данни на Министерство на туризма. Страната ни е желано място за отмора, с помощта на чистата си природа, многочислените си културни и исторически монументи, лечебните води и прелестната кухня, а над 400 хиляди жители на  федерацията имат втори дом в България.

От 13 -15 март, още веднъж в Москва, следва провеждането на още един туристически конгрес – МИТТ „ Пътешествия и туризъм “ 2018. Община Пловдив ще се популяризира в него чрез цяла страница в специфичния съветски брой на списание „ Туризъм и отдих “, което ще бъде показано на националния щанд. Акцентът на обявата е „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР